top of page

ILMAVIRRAN MITTAUS JA SÄÄTÖ

Varmista, että ilmaa vaihtuu joka tunti oikea määrä ja ilmasi pysyy raikkaana.

Ilmavirran oikea taso, eli se miten paljon ilmaa taloon tulee ja poistuu, vaikuttaa suuresti ilmanvaihdon toimivuuteen. Jos ilmaa ei vaihdu tarpeeksi, ilma on tunkkaista ja jos ilmaa vaihtuu liikaa, esimerkiksi sähköä kuluu turhaan.

Erityisen tärkeää on ottaa huomioon ilmamäärien tasapaino. Jos tulo- ja poistoilman määrät eivät ole tasapainossa, taloon aiheutuu ali- tai ylipaineongelma.

shutterstock_1402878892.jpg

MIKSI ILMAVIRTA TULEE MITATA JA TARVITTAESSA SÄÄTÄÄ?

20190630_1805472.jpg

ILMAVIRRAN MITTAUS

Ilmavirran mittauksella voimme tarkistaa ilmanvaihdon säätöjen tason ja määrittää onko ilmavirran säädölle tarvetta.

Suoritamme ilmamäärien mittauksen ilmanvaihtokanavien puhdistuksen jälkeen. Teemme myös erillistyönä ilmavirran mittauksia, kun on aihetta epäillä yli- tai alipaineongelmaa, mikä on voinut aiheutua esimerkiksi venttiilien silmämääräisestä säädöstä.

Ilmavirran mittaukseen käytämme suomalaista HK Instruments PHM-V1 venttiilinsäätömittaria.

20190630_2016502.jpg

ILMAVIRRAN SÄÄTÖ

Ilmavirran säätö​ tulee suorittaa silloin, kun ilmaa ei vaihdu ilmanvaihtosuunnitelman mukainen määrä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi, kun ilmanvaihtoventtiileihin on koskettu ilman asianmukaisia laitteita.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen jälkeen mittaamme ilmavirran ja annamme suosituksen säätöjen tarpeellisuudesta. Jos uskotte, että säädöt täytyy joka tapauksessa suorittaa puhdistuksen jälkeen, kerrothan tästä etukäteen niin osaamme varata tarpeeksi aikaa sillä ilmavirran säätö vie runsaasti aikaa.

Ilmavirran säätöön käytämme suomalaista HK Instruments PHM-V1 venttiilinsäätömittaria.

Industrial HVAC Installation

YLI- JA ALIPAINE

Jos ilmanvaihto ei ole oikein säädetty, rakennukseen aiheutuu yli- tai alipainetta. Ylipaine työntää kosteutta huoneesta ulkovaipan rakenteisiin ja voi johtaa kosteusongelmaan. Alipaine vastaavasti tuo epäpuhtauksia ulkoilmasta tai talon rakenteista sisätiloihin. Alipaine voi myös aiheuttaa heikkoa vetoa tulipesistä.

LISÄTIETOA ILMAVIRRAN SÄÄDÖN TÄRKEYDESTÄ ALLA OLEVASTA BLOGISTAMME.

bottom of page